Bookmark this page Powered by: IsisOsiris
Apakah pekerjaan yang diambil perhatian oleh semua orang pada tahun 2007? Jawapan: Ianya bukan astronot, olahragawan profesional, atau CEO. Cubalah pekerjaan tukang urut. Pekerjaan inilah adalah 'spotlight' dalam senarai pekerjaan yang sedang dicari-cari menurut rekod pekerjaan yang sering dicari di Search.com. Apakah yang membangunkan fenomena ini?

Konsep urutan hari ini sedang melalui saat penerimaan yang mengalu-alukan sebagai alternatif dalam sektor Penjagaan Kesihatan. Kini, banyak yang mencari urutan untuk melegakan tekanan dan kesakitan badan. Adakah anda pernah berfikir untuk mencari gaji tambahan untuk gaji anda yang tidak mencukupi? Anda boleh mempertimbangkan peluang untuk menjadi tukang urut profesional. "Anda bukan sahaja mendapat gaji sampingan dan mempunyai masa kerja yang fleksibel; malah dapat mengenal banyak sahabat baru." Kata Joanne, pelatih dari sekolah urutan berprestij.

Tambahan pula, anda boleh menjadi entrepeneur dan mempunyai lebih masa yang fleksibel.

Dunia sekarang menjanakan lebih tekanan dan lebih banyak orang yang mempunyai badan yang letih, ketegangan otot dan saraf yang gugup. Oleh itu, masa kinilah peluang terbaik untuk menjadi tukang urut. "Industri ini telah mengembang sejak 5 tahun lalu dan tanda-tanda kemerosotan belum muncul lagi." Joanne kata lagi.


Dia mengatakan bahawa bilangan beauty salon, spa, dan tempat urutan di kawasan comersial dan perumahan telah meningkat. "Industri ini mengembang kerana orang ramai menyoal tentang kesihatan."

Amy, salah satu pelajar Joanne yang telah menjadi tukang urut menyatakan bahawa bidang kesihatan sedang berubah dan urutan adalah bahagian yang besar dalam therapy alternatif.

Elaine, pelajar yang lagi satu adalah ibu kepada empat anak, membuka pusat urutan di Titiwangsa tahun ini. Dia kata memberi urutan kepada pelanggan-pelanggan adalah pekerjaan yang dia boleh buat berdasarkan jadual sendiri. Dia mendapat gaji sebanyak RM 4000+ satu bulan.

Joanne mengatakan bahawa pusatnya menawarkan kursus asas di aromatherapy dan urutan Thai, pemulihan sukan, kesihatan wanita, foot reflexology dan urutan orang tua.

Kepada 27 orang yang bertuah dan menyertai dari promosi kami akan diberi satu beg barang-barang urutan berjumlah RM 350. Pelajar-pelajar juga akan mendapat VCD tentang kursus-kursus yang ditawarkan untuk memberi keterangan yang selanjutnya.

Kami juga menawarkan kursus-kursus advance seperti urutan sukan, urutan korporat, urutan untuk kesihatan lelaki dan perempuan, dan juga foot reflexology.

Joanne menyatakan bahawa pelajar perlu menghadiri 10 kelas untuk menghabiskan setiap kursus dan kelas tersebut diadakan pada hari Ahad. "Dalam satu atau beberapa bulan, anda akan menghabiskan kursus yang diambil." Kata Joanne. Dia juga menyebut tentang kelas insentif untuk pelajar yang ingin menghabiskan satu kursus dalam seminggu.

Jikalau anda mengharapkan bidang kesihatan sebagai kunci kejayaan, sila menelefon Joanne atau Andrew untuk mengetahui peluang pekerjaan sebagai tukang urut profesional.

MTA MASSAGE THERAPY ACADEMY
3-01d, level 2 wisma central,
Jalan ampang(near KLCC)

or

B-01-43 Jalan Kuchai Maju 2,
Off Jalan Kuchai Lama,
58200 Kuala Lumpur


Or visit www.massage-therapy-academy.com

Call Now! 019-318 1088 or 03-2161 0200 to register for Limited FREE Massage Workshop worth RM200 |  Home  |  Open Day Preview  |  Press Releases  |  Photo Gallery  |  Corporate Massage  |  Learn & Earn  |  Set For Healthier Career
|  Career Change Consideration  |  Course Preview  |  Course Fees  |  Video  |  Location  |  Exam Contact Person  |  Tell A Friend